Tıbbi Sekreterlik Kursu (Hasta Kabul)

Tıbbi Sekreterlik Kursu
Formu Doldurun

Sizi Arayalım

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) bilgilendirmesini okudum ve kabul ediyorum.
Firmanın, tarafıma sms yoluyla ticari elektronik ileti göndermesi için iznim vardır.

Günümüzde en çok tercih edilen, popüler mesleklerden birisi olan tıbbi sekreterliğe şimdi başvurun. Whatsapp ya da şu telefon numarasından bize hemen ulaşın: 0(552) 954 54 59

Tıbbi sekreterlik kursu (Hasta kabul) son dönemde en ilgi çeken mesleki kurslar arasında yer almaktadır. Günümüzde sağlık hizmetlerinin verildiği alanlarda yani hastane ya da özel sağlık ve tıp merkezlerinde çalışmak çoğu kişinin hayalinde yer alan bir olgudur. Hasta kabul sekreterliği ya da tıbbi sekreterlik ise bu kategoride en çok tercih edilen mesleklerdir. Peki bu mesleği yapabilmek için neler gerekli? Hangi sertifika programı zorunlu? Ve bu mesleği yapmak için hangi özelliklere sahip olmalısınız gibi soruların içeriğini aşağıda bulabilirsiniz.

Tıbbi Sekreterlik Kursu (Hasta Kabul) Eğitim Detayı

Kurumumuz bünyesinde verilen hasta kabul kursu kursiyerlerimizin alanlarında yetkin bir hale gelerek donanım sahibi olmalarını sağlamak amacı ile son derece titiz bir şekilde hazırlanarak oluşturulmuştur. Eğitimimiz esnasında gerçekleştirilecek olan her türlü program ve kursiyerlerin faydalanabilecekleri her türlü içerik yine sürecimize dâhil edilmiştir. Bu noktada eğitimimiz hakkındaki detaylar aşağıda yer aldığı gibidir:

  • Tıbbi sekreterlik kurs süresi 1 aydır
  • Eğitimler online asenkron yapılmaktadır
  • Eğitim videoları ve sunumlar öğrenci panelinizdedir
  • Eğitimlerinize dilediğiniz gün ve saatlerde uzaktan eğitim sistemine kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaparak eğitiminizi alabilirsiniz
  • Sınav tarihi her ayın 21 ile ayın son gününe kadardır
  • Sınavdan en az 50 puan almanız gerekmektedir

Tıbbi Sekreter Kursu Eğitim İçeriği

Kurumumuzun tıbbi sekreterlik alanında sahip olduğu eğitim içeriği, siz değerli üyelerimizin gerekli her türlü bilgiyi edinmelerini sağlamak amacı ile uzmanlar tarafından özenle oluşturulmuştur. Bu noktada eğitimimize, randevu ve konuk kabulü ayrıca problem çözme konusunda da yetkinlik kazanmanız için çeşitli video ve sunumlar, tıbbi terminoloji (tedavi hizmetleri), tıbbi arşivleme, tıbbi dokümantasyon konusunda da bilgilendirmeler dâhil edilmiştir. Hasta kabul personellerinin görev tanımı içerisinde hastaların başvurusundan itibaren hastaya ait tüm evrakların uygun hale getirilmesi, giriş işlemlerinin tamamlanması, çıkış esnasında gerekli evrakların hastaya ve hastaneye sunulması, çıkış işlemlerinin sağlanması gibi görevler bulunduğundan dolayı bu noktalarda da eğitimler sürece dâhil edilmiştir.

  • Sosyal hayatta iletişim
  • İş hayatında iletişim
  • Randevu ve konuk kabulü
  • Problem çözme
  • Hasta hizmetleri
  • Tıbbi terminoloji (tedavi hizmetleri)
  • Tıbbi arşivleme

Hasta Kabul Nedir?

Hasta kabulü, hasta kabul personeli tarafından yapılan işlemleri kapsayan bir sağlıkta ara eleman alanıdır. Hastaların başvurusuyla birlikte hastaya ait tüm evrakların uygun hale getirilmesi, giriş işlemlerinin sağlanması, çıkış esnasında gerekli evrakların hastaya ve hastaneye sunulması, çıkış işlemlerinin sağlanması gibi birçok görevi hasta kabul personelleri yerine getirmektedirler. Bu personellerin E-devlet onaylı olan sertifikaya üniversite veya kurs aracılığıyla sahip olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde, Avrupa Birliği uyum yasası sebebiyle bu mesleği yapmak mümkün olmayacaktır.

Hasta kabul esnasında, hasta kabul personelinin birçok görevi vardır. Hastaneler genel olarak, gerek ilk başvuru esnasında gerekse tekrarlayan ve randevusu önceki başvurudan itibaren alınmış başvurularda, hastanın ilk olarak hasta kabul sekreterini görmesi adına bu alanda personel çalıştırmaktadır. Bu noktada, hasta kabul sekreterinin uyumu oldukça önemlidir. Öyle ki, kimi hastalar güler yüzlü ve anlayışlı bir şekilde başvursa da kimi hastalar da oldukça gergin olabilmektedir. Her ne kadar görev tanımı içinde yer almasa da bu gibi durumlarda görevli olan ve ortamı yatıştırması gereken personel de hasta kabul personelidir.

Nasıl Tıbbi Sekreter Olunur? başlıklı içeriğimiz ilginizi çekebilir.

Hasta kabul personelliğine ilk adımını atmış olan çalışanlar, ilk olarak hastanenin onlara yön gösterecek olan personeliyle iletişime geçerler. Bu personel, oldukça önemli bir nokta olan görev tanımını hasta kabul personeline sunar. Görev tanımı yani hasta kabul personelinin yapması gereken işler, şehirden şehre ve hatta kurumdan kuruma ciddi farklılıklar gösterebilmektedir. Bu açıdan, hasta kabul personelinin seçeceği kurumdaki görev tanımını önceden araştırması; orada yapacağı çalışmanın bir sürpriz olmaktan çıkması açısından önemlidir. Alacağınız tıbbi sekreterlik eğitimi sonrasında, sağlık kurumunda çalışırken yapacağınız görevlere hakim olacaksınız. Şimdi, farklılıklar her zaman olsa da hasta kabul personelinin genel anlamda hangi işlerle uğraştığını sizinle beraber inceleyelim.

Formların Doldurulması

Hasta kabulü esnasında gerekli formların doldurulması ve hastane kaydının oluşturulması hasta kabul personelinin görevidir. Bu noktada, bir karışıklık olmaması oldukça önemlidir çünkü hasta isminin yanlış girilmesi başta olmak üzere birçok hata yapılabilmektedir. Bu nedenden ötürü de hasta kabul personelinin bu işlem esnasında son derece özverili ve titiz bir çalışma sergilemesi büyük önem taşıyarak gündeme gelmektedir.

Hasta Girişinin ve Taburcusunun Sağlanması

Kabul personelleri, hastaların giriş ve taburculuk işlemlerini yaparak sistemde bu işlemlerin kayıtlı olmasını sağlarlar. Bu bağlamda gelen hastalarla ilk iletişimi kuran kişiler hasta kabul personelleri olduğundan ötürü yönlendirme noktasında sorumluluk sahibi olmaları gerekmektedir. Yine aynı şekilde hastaların hastaneden çıkışları esnasında bir sorun yaşamamalarını sağlamak da bu kişilerin görev tanımları içerisinde yer alır.

Yatan Hastaların Kontrol Edilmesi ve Sisteme İşlenmesi

Özellikle bu personel servis yani yatan hasta bölümü olan bir hastanede çalışılacaksa gerekli işlemlerin sağlanması hasta kabul personelinin sorumluluğudur. Bu bağlamda serviste yatan hastaların durumunun kontrol edilmesi ve yine gözlemlenen sonuçların sisteme işlenmesi hasta kabul personelinin görev tanımı içerisinde yer alır.

Gerekliliği Kalmayan Dosyaların Arşivlenmesi

Hastanelerde bulunan her dosya kıymetlidir ve saklanması gerekmektedir. Kullanımı sağlanmayacak olan dosyaların arşivlenmesi  ve gerekli depo kısımlarına iletilmesi hasta kabul personelinin sorumluluğudur. Bu noktada da herhangi bir belge ile ilgili sorun çıkmaması ve aynı zamanda da bir belgenin ortadan kaybolmaması adına hasta kabul çalışanlarının bu işlemler esnasında son derece dikkatli olması önem taşımaktadır. Aksi halde meydana gelebilecek herhangi bir sorun, bu personeller açısından sıkıntıları açığa çıkartabilir.

Doğum ve Ölümün Sisteme İşlenmesi

Hastanelerdeki doğum ve ölüm durumlarında her türlü dosyanın ve hekim notunun sisteme işlenmesi hasta kabul personelinin görevidir. Bu bağlamda da hasta kabul personelinin bu dosyalama işlemlerini titiz ve dikkatli bir şekilde gerçekleştirmesi gerekir.

Kabul Biriminde Gerekli Olan Yazışmaların Sağlanması

Hasta kabulünde gerek başka kurumlarla gerek kurum içindeki yazışmaların sağlanıp belgelenmesi görevi de hasta kabul personelinindir. Bu yazışmaların başarılı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesinin sağlanması, etkili bir iletişim ağına sahip olma noktasında önem taşır ve yine bu personellerin görev tanımları arasında yer alır.

Hasta Yakınlarının Bilgilendirilmesi ve Evrak Taleplerinin Karşılanması

Hasta yakınlarının sorularını ilk sorabilecekleri kişiler hasta kabul personelleridir. Bununla birlikte, başka kurumlarda kullanılabilecek çeşitli evrakların düzenlenmesi ve naklini de onlar sağlamaktadır. Tüm bu aşamalarda herhangi bir aksaklık yaşanmamasının sağlanması, belgelerle ilgili bir sorun çıkmaması açısından gereklidir.

Özetle, hasta kabulü yukarıdaki tüm işleri kapsayan geniş bir çalışma alanıdır. Bu nedenden ötürü de eğitim sürecinin verimli bir şekilde geçirilmesi ve aynı zamanda da alanında iyi eğitim veren bir kurumdan destek alınması büyük önem arz etmektedir.

Tıbbi Sekreterlik Kursu Nedir?

Hasta kabul kursu olarak da adlandırılan tıbbi sekreterlik kursu, sağlık kuruluşunda çalışmak ve meslek sahibi olmak isteyen kişiler için gerekli sertifikayı edinmek adına kurumlar tarafından düzenlenen bir eğitim olma özelliğine sahiptir. Hasta kabul personelliği, uzmanlık gerektirmese de belli bir bilgi seviyesine ulaşmadan yapılamayacak bir meslektir. Bu nedenle, E-devlet onaylı sertifika gerektiren bir meslek dalıdır. Bunu çeşitli kurslar veren kurumlardan veya üniversite eğitimiyle almak mümkündür.

Bu kurslarda aldığınız eğitimle, hasta kabulünün görevlerini ve hangi durumlarda nasıl davranılacağını öğrenmiş olacaksınız. Bu sayede de mesleki yaşantınızda herhangi bir zorluk yaşamamanız ve alanınıza son derece hakim olarak iş yaşantınıza dahil olmanız sağlanmış olur. Eğitim sürecini başarılı bir biçimde bitirdiğiniz takdirde ise yine kurum tarafından mesleki alanınızdaki donanım ve bilgi ve becerilerini işverenlerinize kanıtlayacak olan hasta kabul uzmanı sertifikasını almaya hak kazanmış olursunuz. Bu noktada kariyer hedeflerinizi gerçekleştirmeye başlamanız mümkündür.

Kurumumuz bünyesinde alacağınız eğitim ve sertifika programından, alanınızda çalışmanız için gerekli tüm bilgileri içermekte olup, ihtiyaç duyulan her türlü yeterliliğe sahiptir. Bu sertifikaya sahip bireyler üniversite hastaneleri, sağlık ocakları ya da devlet hastaneleri gibi birçok yerde çalışabilmektedir. Kurs sürecimize ve eğitimlerimizin içeriğinde dair daha detaylı bilgi alabilmek ya da tıbbi sekreterlik kurs programımıza kayıt olmak için internet sitemizde bulunan iletişim bilgilerimiz aracılığı ile bizlere kolaylıkla ulaşabilir ve eğitim sürecimize hemen dâhil olma imkânı elde edebilirsiniz.

Hasta Kabul Görevlisi Olmak Kimlere Uygun?

Sağlık alanında hastane (resmi veya özel) ya da özel tıp merkezlerinde çalışmak isteyen, disiplinli, düzenli ve mesai saatleri içerisinde yoğun çalışmaya elverişli olan kişiler bu meslek için uygun adaylardır. İş takip gücü yüksek olan, bilgisayar kullanımını temel seviyede bilen ve insan ilişkileri kuvvetli olan kişiler, tıbbi sekreterlik kursu katılımı sağlayarak, bu mesleği seçebilirler. Sürekli iletişim gerektiren bir meslek olması bakımından bu alanda çalışacak kişilerin iletişim gücü yüksek seviyede olmalıdır. Bu becerilerin yanı sıra hasta kabul sekreterliği sertifikası alarak bu alanda kariyer yapabilirsiniz.

Tıbbi Sekreterlik Sertifikasına Sahip Olanların İş İmkanları

Bu sertifikaya sahip kursiyerler:

  • Devlet hastanelerinde
  • Özel hastanelerde
  • Üniversite - araştırma hastanelerinde
  • Sağlık merkezi - ocaklarında
  • Aile hekimliği merkezlerinde
  • Tıbbi laboratuvarlarda
  • Polikliniklerde

iş başvurusunda bulunabilirler.

Tıbbi Sekreterlik Kursunda Neden Tıbbisekreterkursu.com

  • Konusunda uzman ve tecrübeli ekip tarafından oluşturulan eğitim setleri
  • Güncel eğitim içeriği
  • Video ve pdf içerikleri
  • Üniversite onaylı e-devlet sertifikası
  • 7/24 erişilebilen üst düzey altyapılı online sistem
  • Online sınav sistemi
  • Kolay ve taksitli ödeme avantajı
  • Uzman hocalardan kusursuz destek imkanı

Tıbbi Sekreterlik Kursuna Şimdi Kaydolun

Sizi Arayalım mı?

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) bilgilendirmesini okudum ve kabul ediyorum.
Firmanın, tarafıma sms yoluyla ticari elektronik ileti göndermesi için iznim vardır.